Facebook har allerede din tillatelse

Så er vi i gang igjen… Folk deler en flere år gammel kjedemelding om at «Jeg gir ikke tillatelse til at facebook kan bruke mine bilder fra fortiden eller i framtiden» og så videre. Dette er helt meningsløst. Her er tre grunner til at du ikke skal dele denne kjedemeldingen:

  • Da du opprettet din facebookprofil ga du i utgangspunktet facebook alle rettigheter til å bruke ditt innhold og dine bilder akkurat som de måtte ønske. En tekst som du deler på din profil vil ikke påvirke disse forutsetningene på noen måte. Hvis du ikke vil at facebook skal ha kontroll på deg og ditt innhold må du slutte å bruke facebook.
  • Den såkalte «loven» som visstnok skal forhindre facebook i å bruke ditt innhold gjelder ikke facebook i det hele tatt. I den norske varianten av kjedemeldingen er «lovens» navn (uc-1-308-11 308-103) feil skrevet. Forsøk å Google «Law UCC 1-308-11 308-103» og se hva du finner. Ta gjerne en titt på på denne YouTube-videoen. Den forklarer det hele for deg, steg for steg.
  • Påstanden om at facebook planlegger å «5.99 pund for å holde din info privat» er tull. Facebook er et åpent sosialt nettverk, og det er gratis for privatpersoner. Du styrer selv dine egne personverninnstillinger, og kan i stor grad bestemme hvem som skal se hva. Hvis du vil holde noe hemmelig så er det bare en ting som funker: IKKE LEGG DET UT PÅ FACEBOOK!

Slutt å spamme dine venner med meningsløst sludder. Vær litt føre var, og foreta et Google-søk når det dukker opp påstander som dette på facebook.

You may also like...