Mobilvennlig nettside blir viktigere

medianova mobilsøk cropped

Illustrasjon: Ved søk på Google via mobil får du beskjed om en webside er mobilvennlig. Disse sidene blir heretter også rangert høyere enn ikke-mobiltilpassede sider.

Fra 21. april 2015 begynner Google å gi bedre prioritering til nettsider som er mobilvennlige. Dette har sammenheng med at mer og mer av trafikken på nett foregår via mobile enheter, som nettbrett og smarttelefoner.

Tall fra siste kvartal forrige år (TNS Gallup) viser at over 50% av trafikken på nett i Norge er mobil, og det er ikke noe som tyder på at denne trenden vil snu.

Medianova kan hjelpe deg med å konvertere nettsiden din over til en mobilvennlig plattform. Vi leverer nemlig løsninger som er basert på WordPress – verdens mest brukte CMS-verktøy. WordPress er lisensfritt, og oppdateres jevnlig. Dermed er du også sikker på at du har en nettløsning som vil ha levetid i mange år fremover. Og det beste av alt: En webside basert på WordPress vil med stor sannsynlighet være billigere i drift og vedlikehold enn eldre løsninger. Du vil også oppleve at WordPress er mye enklere i bruk enn eldre plattformer – noe som betyr at du kan spare masse tid på oppdatering av innhold.

  • Lisensfritt
  • Enkelt brukergrensesnitt
  • Sikkerheten ivaretas
  • Egen løsning for søkemotoroptimalisering (SEO)
  • Ubregrensede muligheter mht design og layout
  • Inkluderer opplæring av flere samtidig
  • Service når du trenger det

For din organisasjon eller bedrift er det vesentlig at denne utviklingen tas på alvor. De fleste mobilbrukere opplever det som irriterende når de klikker seg inn på en lenke på nett, for så å møte en nettside som ikke er lesbar på liten skjerm. Det er få som tar seg bryet med å sitte og zoome og scrolle i det uendelige for å finne frem til informasjon.

«For å si det veldig enkelt: Hvis din nettside ikke er mobilvennlig vil du miste trafikken fra 50% av de som søker informasjon på internett.»

I Norge i dag er omtrent 50% av alle norske nettbutikker mobiltilpasset, og hvis vi ser på bedrifter er det kun 80% som har mobilvennlige sider. Når Google nå begynner å favorisere mobilvennlige sider i søk, så er det et klart signal til bedrifter og organisasjoner om at det er på tide å tilpasse seg den mobile tidsalder. HansPetter.info har skrevet en utmerket bloggartikkel om endringene som er på trappene for Google-søk, hvis du er interessert i å vite mer.

Ta kontakt med oss for en uforpliktende prat om din webside!

Noen referansekunder som har valgt å gå for WordPress:

www.glommen-skog.no

www.advokatrustad.no

www.vekstraregnskap.no

www.elverumkulturhus.no

www.premierepro.net

You may also like...