Profilbildet på FB viktigere enn du tror

Facebook sine anbefalinger sier at profilbildet på Sider i hovedsak bør omfatte logo eller noe som gjør bedriften visuelt gjenkjennbar for publikum. For en bedrifts synlighet er det avgjørende å ha et tydelig og lett gjenkjennelig profilbilde som vises i nyhetsstrømmen.  Her finner du gode tips om hva du kan gjøre.

Facebook på mobil er en selvfølge og har mange millioner brukere. Men skjermene er små og bildene enda mindre.  Da gjelder det å tenke lite – men stort. Slik som på eksemplene til venstre.

Proffe aktører som har en viss fartstid i sosiale medier har forstått viktigheten av et tilpasset profilbilde. En ting er hvordan profilbildet fremstår for besøkende på din Side. En helt annen ting er hvordan profilbildet fremstår i nyhetsstrømmen på PC, nettbrett eller mobiltelefon. Husk at det er veggposter og koblinger i nyhetsstrømmen som er mest synlig på facebook. Et fåtall av dine «likere» besøker facebooksiden jevnlig. Det lønner seg altså å være like påpasselig med å tilpasse profilbildet, som det store toppbildet i Timeline.

Eksemplene til venstre viser klart og tydelig hva som ikke fungerer så bra. Her er profilbildet ikke proporsjonalt kvadratisk, det er uskarpt, kuttet, eller det inneholder for mye tekst. Hverken optimalt synlig eller lett å gjenkjenne.

Smør på flesk
De fleste bedrifter har en definert profil som de er svært opptatte av å bruke. For best synlighet på facebook må man kanskje lempe litt på de strengeste reglene. Mange tenker at de skal ha med HELE logoen i enhver sammenheng. Det kan ofte bli litt grumsete – og ikke særlig synlig i profilbildet.

Tips: Er logoen for stor, bruk et grafisk element fra den. Som avisa Nordlys har gjort her i bildet til høyre.

Automatisk beskjæring
Profilbildet vises som standard kvadratisk i 160×160 pixsler. I tillegg er det en automatisk beskjæring av bildet. Derfor lønner det seg å legge en hvit kant rundt på 10 pixler, slik at facebook ikke beskjærer vekk deler av elementet. Bildet som lastes opp bør altså være 180×180 pixler. Dette er en liten detalj som også avisa Nordlys burde ha tenkt på.

Klikk her for å gå til facebooks hjelp-side om emnet

Tilpasse selv eller få proff hjelp?
For å få tilpasset dette pent og ordentlig er det en fordel å ha kunnskaper om pixler og skjermoppløsning. Føler du at du mangler kompetanse, eller rett og slett ikke gidder å bruke tid på dette kan du kjøpe tjenesten. Vi hjelper deg gjerne. Det er en enkel (og ikke så dyr) sak for proffene å gjøre denne tilpasningen i egnet bilderedigeringsverktøy.

You may also like...