Unngå tag-svindel på facebook

Du er tagget i et bilde, og bildet er publisert av en venn. «Finn ut hvem som har besøkt din facebookprofil» lyder ofte budskapet. Høres det kjent ut? Vel – dette er svindel fra ende til annen. Facebook gir ikke ut denne type info, derfor er alle applikasjoner av type Profile Viewer etc svindel-apps som sannsynligvis gjør helt andre ting enn de lover.

Fenomenet kalles tag-jacking og er meget utbredt på facebook. Svindlere bruker disse appene for å få tilgang til din profilinformasjon. Dette kan i neste omgang misbrukes for å spre virus eller annen skadelig programvare via det sosiale nettverket. Du kan selv gjøre mye for å skjerme deg selv og dine venner mot denne type svindel ved å aktivere tag-varsling. På denne måten må du godkjenne en tagging før den blir offentlig synlig.

Følg disse enkle instruksjonene:

  • Gå til «Personverninnstillinger» oppe i høyre hjørne på skjermen
  • Rull ned til du finner valget for «Tidslinje og tagging»
  • Klikk «Rediger innstillinger»
  • Sett innstillinger «På» for valg nr tre «Gjennomgå innlegg som venner tagger deg i, før de vises på tidslinjen din»
  • Når valget er aktivert klikker du «Ferdig»
  • Tips dine venner og familie om at de bør gjøre det samme!

Dette innlegget er inspirert og delvis oversatt fra artikkel på Facecrooks blogg, og publisert på oppfordring fra venner på facebook. Har du tips om andre ting vi bør skrive om, send oss gjerne en melding.

You may also like...