Utesteng troll fra din facebookside

Det er ikke alltid at de personene som «liker» din facebookside vil deg vel. Noen klikker «liker» kun med det mål for øyet å spre kvalme og ubehag. Den siste tiden har facebook gjort en del endringer på sin sideadministrasjon, og det kan være vanskelig sånn rent intuitivt å finne frem til hvor innstillingene ligger hvis du ønsker å utestenge troll. Her viser vi deg to måter å gjøre det på, hvis du opplever personprofiler som «troller» på din side:

Utesteng direkte via aktivitet i kommentarfelt:

Ved uønsket aktivitet i kommentarfelt vil det ligge en liten hake/pil ned helt ute til høyre i kommentarfeltet. Klikk pil ned og velg «Skjul kommentar» fra menyen. Når kommentaren er skjult dukker det opp en rekke valg for den aktuelle kommentaren. Ett av disse er et valg hvor du kan utestenge profilen fra siden. Se illustrasjon:

Troll skjul og utesteng via kommentar

Utesteng profil via «liker»-oversikten:

Alle som har «likt» din side havner i et kronologisk register, med de nyeste liggende på topp. Gå direkte til din side eller søk den opp via søkefeltet (1) oppe til venstre. Velg «Innstillinger» (2) oppe til høyre. Klikk «Folk og andre sider» (3) i venstremenyen. Du får nå opp en liste over «likes» på din side (4) med de nyeste på topp. Klikk på det lille tannhjulet ute til høyre for den profilen du vil blokkere og velg «Utesteng fra siden» (5) fra nedtrekksmenyen. Se illustrasjon:

facebook utesteng person fra side 5 step

OBS: Personer som utestenges kan fortsatt se siden, men de kan ikke legge inn kommentarer eller lage «kvalm» i kommentarfeltene dine. På denne måten er ikke blokkeringen total, slik du vil oppleve det når du blokkerer profiler fra din personprofil.

You may also like...